donderdag 16 december 2010

I return with the goods!

Zo, dat was me weer het weekje wel. December is weer aangebroken en dat betekent cadeau's, familiebijeenkomsten en top-zoveels. Mijn jaar was best enerverend. Ik begon aan mijn tiende jaar drumles, heb mijn C-diploma gehaald, ben toegetreden tot een band, heb veel optredens gedaan, ik heb mijn blog begonnen, zit op een superleuke opleiding en best of all, heb tientallen albums mogen zien uitkomen.
Dus ja, december. Ik ben vergeten om de releaselijst te posten...ach, die komt nu wel.

NIEUWS
  • Children Of Bodom heeft de tracklist, cover en titel van hun nieuwe album vrijgegeven. Het heet Relentless Reckless Forever en zal op acht maart uitkomen.
  • De tracklisting is als volgt: 
      1. Not My Funeral
      2. Shovel Knockout
      3. Roundtrip To Hell And Back
      4. Pussyfoot Miss Suicide
      5. Relentless Reckless Forever
      6. Ugly
      7. Cry Of The Nihilist
      8. Was It Worth It?
      9. Northpole Throwdown
     10. Party All The Time (Eddie Murphy Cover)
  • En ook The Project Hate MCMXCIX heeft details van hun nieuwe album vrijgeven. Hun werkstukje zal de titel Bleeding The New Apocalypse (Cum Vitriciis In Manibus Armis) gaan dragen. Dat bekt lekker, of niet dan? Verwacht de plaat op veertien februari. That's right, valentijnsdag des doods!  Tracklisting:
      1. Iesus Nazarenus, Servus Mei
      2. They Shall All Be Witnesses
      3. A Rvelation Of Descecrated Heavens
      4. Summoning Majestic War
      5. The Serpent Crowning Ritual
      6. Bring Forth Purgatory  

  • Brengt ons bij het laatste album nieuws: over het nieuwe album van Devildriver, Beast genaamd. 
      1. Dead To Rights
      2. Bring The Fight (To The Floor)
      3. Hardened
      4. Shitlist
      5. Talons Out (Teeth Sharpened)
      6. You Make Me Sick
      7. Coldblooded
      8. Blur
      9. The Blame Game
     10. Black Soul Choir
     11. Crowns Of Creation
     12. Lend Myself To The Night
  • Het nieuwe album van Lazarus A.D. heet Black Rivers Flow. In de Jukebox staat een link naar het nummer "The Ultimate Sacrifice."
  • Op de myspace van de Duitse thrashers van Destruction staat een nieuw nummer getiteld "The Price." Het komt van hun aankomende album Day of Reckoning.
  • Viking warriors rejoice! De battle metal formatie Turisas brengt op 30 januari hun nieuwe album Stand Up And Fight uit! Ja, cliché titel. Maar het nieuwe nummer The March Of The Varangian Guard, dat je in de Jukebox kan beluisteren, maar die titel meer dan goed!
REVIEWS


Teräsbetoni - Maailma Tarvitsee Sankareita (Heavy/Power Metal)

Goh, over een "onder de radar" gesproken. Ik dacht vorige week "goh, hoe zou het met Teräsbetoni zijn". Het laatste dat ik meekreeg was hun deelname aan het eurovisie songfestival. En nu, twee jaar verder is er een nieuw album. Maailma tarvitsee Sankareita betekend zoveel als "The World Needs Heroes" en deze helden van Gewapend Beton zullen alle posers er wel eens onder krijgen!
Teräsbetoni een Finse versie van Manowar noemen gaat te ver. Ik vind Manowar stukken irritanter dan Teräsbetoni. Ik vind dat de muziek van de Finnen veel lekkerder in het gehoor ligt, met meer oor voor melodie. het zal dat Finse metalbloed wel zijn.

"Myrsky Nousee" trampt het geheel wel lekker Manowariaans af. Stampende drums, marcherende ritmes, macho riffs en die hoge stem van Jarkko Ahola. Deze band heeft zijn stijl duidelijk niet veranderd. En dat is goed, want het hele album volgt exact de formule zoals Teräsbetoni die al jaren heeft. Veel marcherende nummers, een paar speedy nummers, een ballad ("Uudestisyntynyt") en epische stukken ("Konstantinopoli" en "Gloria"). "Metalliolut" is een typisch Teräsbetoni knalnummer. aanstekelijke melodieen, episch refrein en onverstaanbare Finse teksten. Heerlijk!
Ook "Jumalten Usva" betreed dit pad. voor de afwisseling komt de Manowar-esque stamper "Mies" voorbij. Lekker mannelijke schreeuwkoren kenmerken deze song.
Afsluiter "Gloria" is een episch strijdlied. De song gaat door akoestische passages, ruige stukken en die Teräsbetoni stukken die je uit duizenden herkent.

Maailma Tarvitsee Sankareita is een afwisselend album geworden. Metallitotuus en Vaadimme Metallia worden niet overtroffen maar Teräsbetoni houdt zich dusdanig aan hun bekende stijl dat dat helemaal niks uitmaakt. Tegen het einde van het jaar toch nog een goede release!

80/100

Motörhead - The Wörld Is Yours (Heavy Metal)


Ja, wat kan je hier nou nog over zeggen? Alsof er iemand is die niet weet wie Motörhead is. Sterker nog, als je nog nooit van Lemmy, Motörhead, Ace Of Spades en Overkill gehoord hebt heb je hier niks te zoeken. Hop, wegwezen!

Hyperactive drums? Check. Scheurende gitaarriffs? Check. Knarsende bas? Check. Gruizende rokerszang? Dubbelcheck. Yep, Motörhead is terug! Stijl veranderd? Natuurlijk niet. Is dat erg? Nee!
"Born To Lose" drukt ons meteen met de neus op de feiten; dat Motörhead nog steeds doet waar ze goed in zijn: het spelen van Rock And Roll. alle bekende elementen zijn aanwezig: de drums, de gitaar, de knarsende bas en de zang van Lemmy. De rokende lelijkerd vergruisd zijn stembanden weer als vanouds op alweer het twintigste album van de Britten.

Op "I Know How To Die" komt een echt Motörhead riff voorbij. Ach, eigenlijk staat het hele album vol met die riffs. Dit nummer is lekker rock and roll-achting en eigenlijk zou elke metalhead erop los kunnen gaan. Vooral die van de oude stempel. Motörhead balanceert nog steeds op de rand van hard rock en metal. En dit soort muziek wordt weinig gemaakt. Er zijn wel pogingen de "oude" hardrock bands te imiteren, maar geen van deze nieuwerwetse bands heeft de "touch" als Motörhead. Ze klinken...vintage, zoals dat nu heet.
Als ik alle songs ga beschrijven treed ik in herhaling want alle nummers zijn sterk en bevatten goede riffs, solo's en lekkere hooks. Een aparte vermelding voor "Rock N Roll Music." Een pure hardrock song! Echt zalig! Geef toe, in deze tijd waarin alles sneller en extremer moet is het toch zalig om naar de hardrock van weleer te luisteren? Voor mij wel.

Opvallend is dat de songs nooit in het "Overkill-tempo" treden. "Outlaw" komt dicht in de buurt, maar trekt toch weer bij. "I Know What You Need" is de eerste song die dat wel doet. Het punky aspect dat vroeger zo'n groot deel van Motörhead was komt echter niet terug. En op het laatst is "Bye Bye Bitch Bye Bye" weer een lekker snelle rock and roll song.

The Wörld Is Yours legt veel meer de nadruk op hardrock dan op metal. Ik vind dit echter geen probleem want ik ben daar gek op. Het albums heeft echter nog steeds die Motörhead-touch. The Wörld Is Yours past dan ook naadloos in het rijtje Kiss Of Death-Motörizer. Gewoon haren los en old-school rocken! En daar is niks mis mee.

89/100


RELEASES


Met dank aan www.aardschok.com. Ik weet niet waarom Endstille en Panzerchrist in de lijst voor december stonden. Voor Infektion 1813 is nog niks bekend en Regiment staat voor juni 2011 gepland.Ik heb ze dan ook verwijderd, maar weet dat ik erg uitkijk naar beide releases en ze zeker zal reviewen. en natuurlijk laat ik het weten als er meer nieuws is.


DECEMBER:

The Damned Things - Ironiclast
Death - Live In Japan (DVD)
Desultory - Counting Our Scars
EKTOMORF - REDEMPTION
Hinder - The All American Nightmare
Iced Earth - Festivals Of The Wicked 
Maiden United - Mind The Acoustic Pieces
Motörhead - The Wörld Is Yours 
Motorjesus
 - Wheels Of Purgatory
|PANZERCHRIST - REGIMENT 
Raven's Creed - Restless And Wild
Jeff Scott Soto - Love At Firefest 2008 (2CD)
Searching For Calm - Celestial Greetings
Seventh Wonder - The Great Escape 
Sinister - Legacy Of Ashes
Stormwarrior - Heathen Warrior
TANKARD - VOL(L)UME 14
Todtgelichter - Angst
Vega - Kiss Of Life
Weedeater - Jason... The Dragon

JANUARI

BELPHEGOR - BLOOD MAGICK NECROMANCE
Chevelle - Any Last Words (DVD)
Defiled - In Crisis
DESTRUCTION - DAY OF RECKONING
Fen - Epoch
Forgotten Tomb - Under Saturn Retrograde
Helrunar - Sól I & II
Hour Of 13 - The Ritualist 
LEGION OF THE DAMNED - DESCEND INTO CHAOS
Magnum - The Visitation 
Oceano - Contagion 
Prime Suspect - Prime Suspect
Sirenia - The Enigma Of Life
Social Distortion - Hard Times And Nursery Rhymes
StoneLake - Shades Of Eternity
STRATOVARIUM - ELYSIUM
Team Cybergeist - How To Destroy Something Beautiful
Theatres Des Vampires - Moonlight Waltz
Times Of Grace - Hymn Of A Broken Man
Timo Tolkki - Return To Dreamscape
Tokyo Blade - 1000 Men Strong
U.D.O. - Rev-Raptor
The Very End - Mercy & Misery

FEBRUARI:

Abysmal Dawn - Leveling The Plane of Existence
Assassin - Breaking The Silence
Betzefer - Freedom To The Slave Makers
Cauldron - Burning Fortune 
DEVILDRIVER - BEAST
IZEGRIM - CODE OF CONSEQUENCES
Jag Panzer - Scourge Of The Light
KORPIKLAANI - UKON WACKA
OBSCURA - OMNIVIUM
Pestilence - Doctrine 
Stryper - The Covering
VARG - WOLFSKULTJUKEBOX


Lazarus A.D. - The Ultimate Sacrifice
Within Temptation - Where Is The Edge
Onslaught - Bomber (Motörhead cover)
Machine Head - Imperium
Turisas - The March Of The Varangian Guard (New Song Live)


Stay metal \,,/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen