vrijdag 31 december 2010

2010 is dead, long live 2010!

En toen liep het jaar weer ten einde. Tijd dus voor de eindejaarslijstjes. Want lijstjes, daar houden we van in Nederland. Alles wordt gecategoriseerd en iedereen geeft zijn mening over alles. Van politici tot goede doelen.
Mark Rutte Nederlander van het Jaar... Fok off! Dus eerst doet ie er bijna drie maanden over om een regering te vormen, dan komt zijn regering met de meest domme voorstellen ooit, en nu willen ze de BTW op concertkaartjes verhogen!? Dan verdien je niet de titel Nederlander van het Jaar, dan ben de de LUL van het jaar. Dat is alles wat ik over politiek wil zeggen.
Queen niét op één in de Top2000 én de Top 1000 Allertijden?! Onmogelijk! En toch is het zo. De top 2000 wordt aangevoerd door de eeuwige nummer twee Hotel California, en Coldplay's Clocks heeft de plek van de Koninginnen ingenomen in de Top 1000. Allebei prima nummers hoor, daar niet van. Maar voor mij zal Bohemian Rhapsody altijd het allerbeste nummer ooit zijn.

En wat zal de metalplaat van het jaar worden? Ik denk dat volgens het Zware Metalen forum het Axioma Ethica Odini van Enslaved zal worden. Ik vind dat een prima keuze, een werkelijk uitstekend album. Maar voor mij is het niet dé topper van het jaar. Als ik afga op mijn persoonlijke smaak, de keren dat ik naar het album luister, het plezier van het luisteren en de kwaliteit van het album is het een gelijkspel. Ik kan niet kiezen tussen deze twee meesterwerkjes. De enige reden dat ze dan ook apart staan is omdat ik er toch één moet kiezen. Dus hier is mijn jaarlijst:


01. Equilibrium - Rekreatur
02. Finntroll - Nifelvind
03. Stone Sour - Audio Secrecy
04. Wuthering Heights - Salt
05. Sabaton - Coat Of Arms
06. Keep Of Kalessin - Reptilian
07. Dimmu Borgir - Abrahadabra
08. Machinae Supremacy - A View From The End Of The World
09. Blind Guardian - At The Edge Of Time
10. Therion - Sitra Ahra
11. Helloween - 7 Sinners
12. Enslaved - Axioma Ethica Odini
13. Rhapsody - The Frozen Tears Of Angels
14. Hevisaurus - Hirmuliskojen Yö

15. Volbeat - Beyond Hell/Above Heaven


Hecht niet té veel waarde aan de volgorde. Als er iets is waar ik niet van hou is het muziek in lijstjes zetten. Zie deze lijst gerust als mijn lijst van toppers, het album van Volbeat is echt niet slechter dan dat van Therion. Zo, nu dat achter de rug is, over naar de orde van de dag.

NIEUWS

 • Er komt een nieuw album van de Zweedse hardrock band The Poodles. Het heet Performocracy en zal op 15 maart uitkomen. Bekijk de tracklisting hier.
 • Je kan hier een nieuw nummer van Legion Of The Damned streamen. Killzone heet het. En zeven januari ligt de plaat in de schappen. 
 • Alestorm is de studio ingetrokken voor de opnames van hun derde album. Back Through Time heet het, en dit is het perbericht:
"It's gonna be an epic adventure through piratical badassery in 11 tracks, with more drunken singalong anthems than you can shake a stick at. There will be songs about midgets. There will be songs about Wisconsin. There will be songs about travelling through time to kill Vikings. And, of course, loads of songs about pirates doing what they do best; kicking your ass and stealing your wenches!"
Tracklisting:
(onder voorbehoud)
 1. The Sunk’n Norwegian
 2. Shipwrecked (Pure Dead Banjaxed)
 3. Buckfast Powersmash
 4. Rum
 5. Back Through Time
 6. Swashbuckled
 7. Death Throes Of The Terrorsquid
 8. Midget Saw
 9. Scraping The Barrel
 10. Rumpelkombo
 11. Barrett’s Privateers
 • Meer details over het nieuwe Turisas album! Zeg eerlijk, is die cover niet net een communistische propaganda poster?
Links:
 1. The March Of The Varangian Guard
 2. Take The Day!
 3. Hunting Pirates
 4. βένετοι! - πράσινοι!
 5. Stand Up And Fight
 6. The Great Escape
 7. Fear The Fear
 8. End of An Empire
 9. The Bosphorus Freezes Over
 • De beenmergtransplantatie van Behemoth zanger Nergal is spoedig verlopen. 
 • Mike Portnoy is weg bij Avenged Sevenfold. De drummer zegt in een statement in zijn forum dat hij weer terug wilde naar Dream Theater maar dat die deur inmiddels gesloten is
 • Dream Theater heeft wel een nieuwe drummer. Wie de meestertrommelaar Portnoy vervangt is nog niet bekend gemaakt. Wel gaan de geruchten rond Portnoy vervangen wordt door Mike Mangini (Annihilator, Steve Vai). Ook de naam van ex-Necrophagist drummer Marco Minnemann gaat rond.
 • Het nieuwe album van The Haunted heet Unseen
 • One Man Army And The Undead Quartet presenteren ons de cover van hun nieuwe album The Dark Epic     
Zo, geen reviews deze keer. Ik hou ermee op voor dit jaar. Wel nog ff de nieuwe clip van Legion Of The Damned. Niet vergeten: Descend Into Chaos komt op 7 januari!


Stay metal in 2011 \,,/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten